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Question 

 
According to the Standard EN 62031:2008/A2:2015, Clause 8 Terminals: 
- For screw terminals, the requirements of IEC 60598-1, Clause14, shall be used, if applicable. 
- For screwless terminals, the requirements of EN 60598-1, Clause 15, shall be used, if applicable. 
- For connectors, the requirements of EN 60838-2-2 shall be used, if applicable. 
However, in Clause 5 of EN 60838-2-2, the maximum rated voltage is 50 V a.c. (and an equivalent maximum d.c. voltage 
of 120 V is under consideration). 
Nowadays there are many LED modules with integrated connector with rated voltages higher than 50 V d.c., 
therefore the Standard EN 60838-2-2 would not be applicable. 
Which standard is applicable to a LED module connector with a rated voltage higher than 50 Vdc (for example 150 V dc)? 
 
 
 
 
       

Decision 

 
For LED module connectors with a rated voltage higher that 50 V a.c. or d.c., EN 61984 or EN 60598-1 (Clauses 14-15) 
can be used. 
If the connector is used in a LED module with rated voltage < 50 V a.c., EN 60838-2-2 can be used. 
If any other component standard is used it should cover the rating of the connector (voltage, current, temperature etc.). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Explanatory notes 

EN 61984:2009 is applicable for connectors with rated voltages above 50 V and up to 1000 V a.c. and d.c. and rated 
currents up to 125 A per contact, for which either no detail specification (DS) exists or the DS calls up this standard for 
safety aspects. 
 

 


